"Onderwijs geven en vorm geven, want onderwijs moet inspireren, motiveren en kansen bieden".

Aangenomen in 1992 als docent lichamelijke opvoeding op de Mavo Emmalaan (nu het Hondsrug College) Toen begon het onderwijsavontuur.

 

En hier is nog eind aangekomen. Inmiddels heb ik verschillende vakken gegeven, waaronder tekenen en techniek. Daarnaast heb ik mij jaren lang intensief bezig gehouden met het vormgeven van het onderwijs voor specifieke doelgroepen. In de rol van docent, als lid van het management team, als projectmedewerker en als een soort 'bedenker-in eigen-beheer'.

  

Momenteel ben ik werkzaam op het Orthopedagogisch  en Didactisch centrum en werk met leerlingen van de onderwijslocatie en de bijzondere groepen zoals de TRACK, de LINK en de KAVO.  Als docent bewegingsonderwijs gebruik ik sport en techniek o.a. als pedagogisch instrument aan de ontwikkeling van de leerlingen. 

De LeerfabrIQ, geschreven om jongeren meer kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen. Onderwijs besteedt veel aandacht aan het vergroten van kennis. De meeste jongeren hebben hier profijt van.

Maar in de onderwijsvorm waar ik in werk ontbreken er diverse voorwaarden om zich positief te ontwikkelen.  In dit document heb ik beschreven waar in mijn beleving anders en meer aandacht voor zo moeten komen.