Zoeken
  • Admin

Veldslag om Norg


Zaterdag 4 september, 08.10 uur, de start van mijn 100 km mountainbiken. Na een periode van 22 weken waarin wij besloten hadden mee te gaan doen aan deze uitdaging was het nu D-Day. Perfect weer, droog, niet te veel wind en met 35oo deelnemers een gezellige boel.


Bij de start was het niet echt staan in 'pole position'. In de tweede wave met nog een 45o deelnemers zijn we gepositioneerd in startvakken, keurig op 1,5 coronameters afstand van elkaar. Na het startsignaal is het de eerste kilometers filefietsen, maar na een beetje tempoversnellingen krijg ik de ruimte om door te fietsen. Zo knal ik de eerste 50 voortvarend weg. Dan volgen wat saaiere stukken met veel asfalt en de wind tegen en helaas geen waaiermogelijkheden. Tot de 75 km, dan verschijnt een dikke pukkel in het landschap en deze vraagt het maximale van mijn kracht. (zie foto) en bij de derde keer omhoog fietsen besef ik dat het nog een lange laatste 25 km worden.


Toch fiets ik nog altijd lekker door en verwacht ik vlot te finishen maar tref ik ongeveer 7 km voor de eindbestemming een draai-klim en manoeuvreer parcours aan. Kilometers aan elkaar bedacht, met veel linten en wegwijzers. Zo worden de laatste kilometers een pittige klus en finish ik na 4.30.03 uur in mijn eerste Veldslag om Norg.


Fit? Ja anders had ik dit nooit gered, Early Fit? Ja, in combinatie met het ATB-en een prachtige manier om sport te beleven en te leven.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven